Juletiderna har börjat

/
0 Comments
I helgen som gick var det dax att försöka få till lite jul-igheter. Vi var nere på skyltsöndagen och tittade på folk och på Martin Stenmarck som hade sitt Skåne-stopp i Trelleborg på sin promotionturnè. Ett helt okej framträdande.
Vi bakade även lite pepparkakor efter lunch, vilket gick mycket bättre än i fjol. Josefine tyckte det var roligt och hon ÄLSKADE pepparkaksdegen. Vilken miss att baka peppisar före mellis, tror ni att hon åt något till mellis efter att ha tryckt i sig en massa deg. Vi fick stoppa och förmana henne flera gånger om att hon kommer få ont i magen om hon åt mer deg. Hennes svar varenda gång var: men jag bara smaka lite....

Madeleine fick nöja sig med att titta på i år, nästa år kan hon vara med och baka. Fast hon bidrog med lite julkänsla hon också, vår egna lilla tomtenissa.

Nu har Madeleine blivit för stor för att bada i handfatet i tvättstugan och har börjat bada i baljan istället. Tror ni inte att Josefine också ville bada i baljan, jodå och än så länge får hon fortfarande plats. Hon älskar badskummet och att bada överhuvudtaget.

Madeleine ville hjälpa till att packa upp varorna efter veckohandlingen på Maxi. Mårten visste inte riktigt om han skulle kalla henne för hjälpreda eller stjälpreda.

Idag var Josefine hos dagmamman Ingela och jag tvättade flera maskiner tvätt och bäddade rent i sängarna. Jag passade även på att duscha på förmiddagen då det är enklare med ett barn hemma istället för två. När jag står och kammar håret efter duschen och badrumsskåpet är öppet får Madeleine stora nyfikna ögon och sträcker sig upp och grabbar tag i Josefines lilla låda med hårsnoddar och lyckas välta ut den på golvet. Gissa om hon såg nöjd ut sedan när hon hade lite att leka med.

Efter att jag hämtade Josefine hos Ingela gick vi till BVC och Josefine fick spruta mot svininfluensan. Blev ledsen såklart men blev snabbt glad igen när hon fick en liten leksak och några pepparkakor. Hade hoppats att jag kunde vaccinera Madeleine samtidigt men då hon inte ätit ägg fick hon ingen spruta. Det blev till att gå hem och koka ägg och ge tillsammans med mellisgröten och så får vi gå dit igen imorgon.
Man får sig några goa skratt om dagen med en 2,5 åring som pratar och sjunger dagarna i ända, bla följande.
På väg till BVC idag gick vi så klart förbi en massa hus som hade julpyntat. Vid ett av husen hängde en lykta på en stolpe och förljande dialog utspelade sig:
Josefine: Mamma, va e de
Therese: Det är en lykta
Josefine: Jau kan inte säga såå
Therese: Hur kan du säga då
Josefine: Jau kan säga Barbiedockor
I förra veckan var vi i källaren och hängde tvätt och Josefine hade kört sina två bilar som man kan sitta på in i tvättstugan. De brukar normalt stå parkerade i tv-rummet.
Therese: Då var vi färdiga Josefine och ska gå upp igen, kan du parkera bilarna där dom ska vara är du snäll.
Josefine: Oh det går inte mamma jau har inte två gumpar, jau har bara en
Och så kör hon en bil i taget och parkerar på rätt ställe


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.