Mot Stockholm och hem igen

/
0 Comments
Den 20 december gick färden mot Stockholm ... ja, iallafall fram till Lund och tillbaka. Vi gick upp innan tuppen (närmare bestämt 03.00) för att ta oss uppåt i landet. Dock ville Fröken Väder något annat. Under natten hade det snöat 30 cm och det blåste och snöade när vi kollade ut. Men inte kunde detta avskräcka oss, neeeeejjjj. Vi skulle fira jul i Stockholm, så det så.

På med mössa, vantar och annat och ut i kylan för att börja skrapa bilen. En del av packningen hade vi ställt in kvällen innan för att spara lite tid. Efter lite sopande hoppade jag (Mårten) in i bilen för att starta den och då lät det Bbbbwiiiihhhh ... dvs som ett dött batteri. Arrrghhh. Arg är bara förnamnet och det var ett par fula ord där i bilen. Typiskt dålig tajming. Snöfall, tidig morgon, inget morgonkaffe ...

Men, det var bara att leta fram startkablarna. Ja just det ... då låg under all packning i bagaget i ett av de små facken som finns under golvet. Ni vet, på en sån där "bra" plats. Nya fula ord, ut med all packning och ut med kablarna. Ja just det, sen skulle vi bara in i den andra bilen också för att ha något att starta med. Inte hade den stått i garaget heller (ännu), så det vara bara att gräva fram den och borsta snö. Arrghhh.

Men brruuummm ... den startade. Den hjälpte också till att starta den stora bilen (eller Mammas bil som Josefine säger). In med packning och familj i bilen för avfärd (kl 04:50), lite senare än planerat men men. Vi borde anat oråd redan när vi försökte svänga ut från området, vi höll nämligen på att fastna i modden och vi såg nästan inget heller. Men neeeejjj, vi skulle till Stockholm för att fira jul. Iväg ut på E6 mot Malmö med riktigt dålig sikt och snön piskandes i ansiktet. Det gick inte snabbt direkt. Närmare Lund kunde vi hålla 40-50 km/h och såg knappt vägen framför oss. Då tog vi beslutet att vända om och göra ett nytt försök en annan dag. Undra vilken känsla de har när de vänder om efter att ha försökt nå toppen på Mount Everest ... Två timmar och 45 minuter senare var vi hemma igen. Då satte vi igång bredbandet igen för att få lite koll på väderutsikterna och såg att vägverket varnat folk i Skåne, särskilt Söderslätt där vi bor från att åka ALLS. Men inte hade vi läst det (då vi smart nog stängt bredbandet för att spara ström då vi skulle bort), men väl hört det på radion. Men neeeejjjj, vi skulle till Stockholm för att fira jul.

Men huvudsaken var att vi kom hem igen om ändå lite besvikna med glada åt rätt beslut. Vi försökte lägga barnen men det gick inte alls, det blev frukost och lek istället.

Det går att ha roligt i snön. Här har Mårten och Josefine busat runt i snön och lekt "du kan inte ta mig"

Eftersom Madeleine fick 100 bollar (att användas i poolen eller badkaret) i julklapp passade Josefine och hon på att leka lite med dessa i baljan. Det blev "värsta bollhavet".

Här leker Madeleine "Var är bollen?" leken ...

Vi får göra ett nytt försök imorgon om vädrets makter är med oss ...


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.