Helgen som gick - vart tog den vägen?

/
1 Comments
Söndag
Jag (Mårten) var uppe och käkade frukost med tuppen, då jag hade morgonskiftet. Josefine var upp redan kl 05, men somnade om någon gång efter 6 igen. Denna helgen var det företagsmässa i Trelleborg. Söderslättshallen var fullproppad med lokala och andra företag som sålde alltifrån byggmaterial och öppna spisar till fönster och grytor. Therese och Josefine gick dit med Peter och Pernilla. Jag passade på att ta mitt långpass löpning. 15 km senare och trött i benen var det skönt att stretcha på trädäcket. Therese shoppade lite grejer till köket till mässpriser, bra sådana enligt utsago. Tänkt att det alltid finns något att handla då man har hus. På kvällen var det grillat hos Rolf.
Morfar hjälper till med barnpassningen ...

Farmor Ruth hjälper också till med barnpassningen ...

Josefine skötte sig bra. Hon hade nappen i under en längre tid, vilket var helt nytt (tack Peter Rasmussen för lektionen).

Väl hemma igen var det dags för veckans städning (puh). Lilla tjejen somnade vid 21.30 för att vakna vid 03. Ganska bra, 5,5 timmar på raken. Sen hattade hon runt lite fram till kl 06. Nu är det måndag och tjejerna sov till 08.15 ...

Lördag
En ganska bra morgon, Josefine somnade om ganska bra under natten och vi åt frukost tillsammans alla tre. En runda ner på stan. Bokhandeln fick sig ett besök, en liten babybok till Josefine inköptes, nu är det bara att börja fylla i saker som:

- Första gången hon log
- Första gången hon sov en hel natt

- Första gången hon ... och mycket annat. Det är dessutom dags att börja gräva i bilarkivet (det lilla bildarkivet ...) efter bilder från olika tillfällen. Efter en lasagne lunch hemma åkte vi till IKEA på eftermiddagen. Den absolut sämsta dagen att åka till IKEA - lönelördag.

Therese och Josefine innan åkturen till IKEA

Men då vi åkte på eftermiddagen vid 15-tiden var det helt OK. Men på vägen dit svängde vi in på en barnklädesbutik en bit ifrån väg 101. En fin butik, en lada mitt i ingenstans fylld med märkeskläder. Eftersom vi är inne i perioden "vi kan köpa hur mycket helst till Josefine", blev det såklart lite kläder. Även på IKEA blev det lite inköp. Jag tror att det är ett bra test av karaktär att gå igenom IKEA utan att ens handla de där billiga värmeljusen eller servetterna vid utgången. Jag har aldrig klarat mig igenom varuhuset utan minst en kasse för 500 SEK. Efter ICA Maxi och middag blev kvällen lugn. Josefine somnade sen, även om det tog ganska lång tid denna gången. Men men, ingen dag är den andra lik. ZZZZzzzz

Fredag
Mårten: Pokerkväll hemma hos Johan. Denna gång var vi endast fyra spelare (Johan, Lingan och Peter förutom undertecknad) Men det gick att spela iallafall. Vi är dock fortfarande lite oense om reglerna ibland. Det verkar som om regelvettet rinner ut när alkoholen rinner in. Men men. Den som vann mest denna gång var Peter, han var stegens mästare denna kväll och hade mer än en gång tur med sista kortet. Han gick plus, Mårten gick +/- noll, Johan minus och Lingan minus (tror jag). Den roligaste gången var när Lingan gick all-in på första givet och Johan svarade upp - bara för att förlora .... hahahahaha. En trevlig kväll med god mat, dryck och trevligt sällskap.
Så här glad blev Josefine när hon fick reda på att hon skulle till Pernilla, Ellemina och Samuel på middag ...


You may also like

1 kommentar:

Familjen Malmqvist sa...

Vilken sötnos!
Puss, puss från moster

Använder Blogger.