Astrid Lindgrens Värld - Dag 2

/
1 Comments
Dag 2 på ALV ... det är ett måste att vara där två dagar för att kunna se alla föreställningar. Dag 2 var dessutom bättre vädermässigt sätt. Vi passade på att kolla in Ronja och rövarna. Flickorna var riktigt modiga och kramade till och med Ronja Rövardotter ... kors i taket. 



Skådespelarna på ALV går verkligen in för detta, de lever sig verkligen in i rollen, även mellan föreställningarna vilket är roligt att se.


Men för att kunna klara en hel dag i parken är några break med mat något som vi måste ha. Mattisborgen var ett ganska bra ställe för ett sådant under dagen.


Banan ... den bästa av frukter och dessutom mättar den riktigt bra. Tur att Lukas gillar detta ... i början var bananen inte alls populär ...


Lite senare var det föreställning i Körsbärsdalen, en genomgång av alla Astrid Lindgrens olika karaktärer, riktigt roligt att se, något som både vuxna och barn tyckte om.


Madeleine "Emil" och Josefine "Email" gillade detta sång och dansnummer ...


Therese "Emil" hade också roligt, här hade vi precis beställt varsitt lass med pannkakor ... mumma ...


... pannkaksbuffé ... kan det bli bättre?? Nej, tror inte det ... förutom att man äter lite mycket ...



Efter lite lunch var det dags för Pippi Långstrump att titta fram ...


"Kapten" Lukas äntrade båten och försökte ta kommandot över styrningen ... tillsammans med alla andra femtio-elva barn som också ville styra ...


Lilla gubben sitter och tar igen sig på Lilla Gubben ... så det kan bli!


Näst efter föreställningarna var nog gunghästarna det roligaste, för alla barnen ...



Balensövning är alltid bra när man är liten ... även om det är lite högt spel med vatten runt om ... men de hade bra balans och missade inte stenarna en enda gång ... bra jobbat tjejer!


Dagens sista föreställning var i Nya Katthult, Emil och hans familj. Det var något vi alla uppskattade. Nya Katthult är bra ordnat, bra med sittplatser och gott om utrymme för skådespelet. Även denna gång  ar flickorna modiga och Josefine fick krama Emil.


Då vi inte riktigt hade koll på att restaurangerna hade stängt när vi tänkte åka hem bestämde vi oss för att fika lite innan vi styrde bilen mot Trelleborg. Det blev lite macka, yogurt och kex ... mumma. Inte helt fel som "middag" om vi frågar barnen ... nåja ...



Vi var till och med kvar så länge så att barnen fick hjälpa personalen att plocka in krokettspelet utanför Lotta på Bråkmakargatans hus ... det ni!

Två härliga dagar på Astrid Lindgrens Värld avslutades med lite balansträning på styltor, riktigt kul och lite svårt ...

Tack till familjen Björviken vars sällskap vi hade mycket roligt i (sorry för sjukan ...)



You may also like

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack själva, vi hade det också supertrevligt! Vi klarade ju oss hem innan sjukan bröt ut i alla fall! :-)

Använder Blogger.