Astrid Lindgrens Värld - Dag 1

/
0 Comments
Äntligen var det dags för årets besök på Astrid Lindgrens Värld. Ända sedan vi var där förra året har både vi och barnen velat åka dit igen. Denna gång fick vi skjuta lite på resan upp dit, då Madeleine blev kräksjuk precis innan. Men sen var det OK ... trodde vi. Vi hade resan från helvetet på vägen upp. Vi stannade ett antal gånger längs vägen för att torka upp efter Lukas som mådde dåligt. Inte åksjuk tyvärr ... kräksjuk var namnet! Men han var bättre dagen efter så ... vi stack till parken iallafall.


När vi mött upp Maria, Tom, Anton och Ella på parkeringen (vi hade bokat Vena Värdshus en bit ifrån som boende) stack vi in.


Josefine studerar kartan för att hitta vart vi ska först.


"Karlsson, Karlsson, världens bästa Karlsson" ... huset var första på agendan. Inte föreställning då den inte är så rolig, men huset med alla kasebanor, det är kul det!


Sen stack vi vidare i parken för att se mer av attraktionerna och figurerna från Astrid värld. Det är verkligen en park anpassad för familjen. Det är roligt både för våra barn som har sett, hört eller varit med om någon figur från någon av Lindgren böckerna.


Jo, vi köpte varsin Emil hatt till barnen, det gillade de verkligen!


Pippi och hästen Lilla Gubben är alltid populär. Där var det verkligen alltid kö till att sitta på hästen, men vem skulle inte vilja det?


Madde ville också det iallafall!


Vi hade ganska tur med vädret, men precis innan lunch mörknade himlen och vi flyttade in under tak med våra nygrillade korvar. Det var tur det för strax efter kom det regn i massor ...


Men regnet var ingen som hindrade Lukas middagssömn ... han sov som en kung i vagnen i skydd av regnet.


När väl regnet passerat var det dags att vandra bort mot Mattisborgen och föreställningen med Ronja Rövardotter. En favorit hos både barn och vuxna då skådespelarna är riktigt duktiga både på att spela och sjunga. Sen att vi allihopa känner igen historien och får gå in i borgen efter föreställningen.


En smootie på vägen är aldrig fel ...


På vägen till borgen fick vi se ett sånt fantastiskt ljus i skogen när solen tittade fram så jag bara var tvungen att ta fram kameran.


Nära Mattisborgen fanns en lekplats med lite allt möjligt, sånt som är perfekt för en liten kille ...


Efter en riktigt bra förstadag på ALV drog vi tillbaka till vandrarhemmet för lite mat och slappande.


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.