Vi klär granen

/
0 Comments
Årets gran sågade vi själva ner. Det Ni! Rakt ut i skogen och hämtade en gran "lixom". Nja, riktigt så speciellt var det inte. Mitt jobb (Mårten) erbjöd oss anställda (och kunder) en möjlighet att hugga en egen gran (i kombination med glögg, korv och pepparkakor) på en odling. Riktigt roligt faktiskt. Jag pulsade ut i knähög snö för att hitta den finaste granen som kan tänkas ... på ett fält med flera hundra granar. Inte helt lätt, men den blev jättebra och den är jättefin. En riktig kungsgran. Det ÄR skillnad på de man hämtar utanför ICA Maxi och denna.

Men en gran som inte är klädd är ingen riktigt gran. Lite innan jul fick vi besök av Bodil och Kjell för att få lite hjälp med stöket. De hjälpte också till med glanklädningen. Men här är det Josefine och Therese som försöker trassla ut ljusslingan. Hur kan det bli trassel varje år, trots att den läggs ner så fint i lådan?

Josefine tittar efter den perfekta platsen för sin kula.

Som present fick barnen varsin lite Mumin ask med några kex och lite russin. Trots att de inte är så gamla ännu, vaktar de på sina saker ... det gäller att den andra inte får tag i nåt den förste har ... då ...

En julgran utan glitter är ingen riktigt gran ... bäst att få det på plats.

"Så här kanske ..."

Det är härligt med en färdigt klädd julgran, det är julkänsla det!


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.