Luciafirande med dagbarnsgruppen

/
1 Comments
Idag hade dagbarnvårdarna (6 st i Trelleborg) luciafirande med alla dagbarnen nere på gemensamhetslokalen / Öppna Förskolan. Alla föräldrar och barn var välkomna kl 07:30 för ett mysigt luciatåg samt efterföljande fika. Josefine och Madeleine hade övat julsånger hemma hos Ingela i ett par veckors tid och Josefine kunde sjunga alla själv, Madeleine som inte säger så mycket kunde iallafall alla rörelserna till sångerna.
Josefine fick själv välja vad hon ville vara för något och hon fastnade för den söta pepparkaksgummeklänningen (långt ord, puh!!). Madeleine fick en likadan....

Josefine var spänd av förväntan kvällen före och pratade om luciafirandet och hon låg i sin säng på kvällen när hon skulle sova och sjöng några julsånger för sig själv. Mårten valde att jobba hemma denna dagen och jag hade en ledig dag så vi skulle kunna ha en mysig stund tillsammans på morgonen.
Allting gick bra tills vi kom in på Öppna förskolan och hon såg alla de andra barnens föräldrar, då gömde sig Josefine bakom mina ben och vägrade komma fram om vi inte bar henne. Josefine tvärvägrade även att vara med i luciatåget trots uppmuntran, lock och pock utan hon var mest ledsen. Och tyvärr är det ju så att vill inte storasyster vara med så vill inte lillasyster vara med heller.
Det hela slutade med att Mårten och jag satt på golvet med varsin dotter i famnen när kompisarna gick luciatåg. Kameran och videokameran låg orörda i väskan. När det väl var fikastund slappnade Josefine av och kunde leka lite med sina kompisar och vi hade en trevlig stund med de andra barnens föräldrar.

Så kontentan är att den enda bild som togs av årets luciaflickor är den ovan, hemma i soffan efter firandet....


You may also like

1 kommentar:

Jessica sa...

En bild räcker för mig, dom är så söta i sina "det långa ordet"

Använder Blogger.