Två läsande flickor

/
0 Comments
Vi har alltid läst mycket för barnen, från det att de var små och kunde fokusera blicken. Detta har fortsatt upp i åldrarna. Josefine kan nu rabbla alfabetet (eller sjunga det), kan alla bokstäver och sätter upp dem i rad på kylen. Hon skriver även sitt namn och övar på att skriva våra namn ibland också. Det är verkligen jättekul och vi har börjat ljuda lite med henne. Det blir spännande att se när hon knäcker "läskoden".

Madeleine vill inte vara sämre, det första hon hämtar på morgonen istället för leksaker, det är en bok som hon vill att man ska läsa för henne. Ja, läsa och läsa, hon pekat på bilderna och vi säger vad det är. Detta kan hon göra om och om igen. Och igen ... och igen.

Ibland sitter hon själv och tittar i en bok på rummet. Då kan vi ibland höra "Dää ... Dää", då sitter hon och pekar på nåt i förhoppningen om att vi kanske hör henne och kan berätta vad det är ... hon är rolig hon.

Djurböckerna är riktigt populära.

Josefine är också intresserad och här är det hon som tar på sig rollen som den som berättar vad saker och ting heter. Hon är en snäll storasyster hon.

Ibland sitter båda i soffan med varsin bok och myser.

Här har Madeleine hittat något i Molly-boken och vill hemskt gärna veta vad det är.


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.