Madeleine är påhittig...

/
0 Comments
Madeleine är i en ljuvlig ålder just nu. Snart 18 månader gammal och en egen liten person med en vilja av stål. Många goa skratt blir det varje dag när hon visar sin påhittighet och busighet. En del härmar hon såklart av syrran som tex härom dagen när Josefine ramlade och slog sig och jag blåste bort det onda på hennes knä. Då kom Madeleine direkt, pekade på sitt knä och blåste med munnen. Kan man vara mer tydlig än så???? Fast prata vill hon inte ännu och varför ska hon det när hon har ett övertydligt kroppsspråk!!! Jag tror att vi är uppe i ca 4 ords ordförråd (mamma, pappa, tack tack och ej å som betyder hej då)

Då Josefine gärna sitter och pysslar med pärlor eller ritar ibland ska Madeleine göra likadant och hon är faktiskt duktig med pärlorna. Hon får på dem på taggarna på pärlplattan och ingen pärla i munnen...
Fast ibland busar hon till det.... och vi kan bara skratta åt det och hämta kameran. Det är en så kort period som dem är små, ljuvliga och busiga!

En ny favoritsysselsättning är att förutom att hjälpa till och laga mat och provsmaka (såklart) så öser Madeleine upp alla bestick ur besticklådan på diskbänken, varje kväll! Och när hon har gjort det så stoppar hon ibland, inte alltid, tillbaka dem igen ( i fullständig oordning, så klart) och klappar händerna åt sig själv. Det betyder att hon har varit duktig!!!! Kan man annat än att le och berömma henne och i smyg sortera besticklådan, efter att hon har somnat, varje kväll.

När dammsugaren åker fram SKA hon hjälpa till och hon ger sig inte förrän hon får hålla i dammsugarslangen helt själv. Att det tar lång tid att dammsuga behöver jag nog inte berätta.

Madeleine är en väldigt driftig ung dam som gärna tar för sig och vet vad hon vill. Ibland blir det tyst och man vet inte riktigt var hon är. Om det var några timmar sedan vi åt så hittar vi henne ofta så här....Hon plockar gärna grönsaker och frukt själv ur kylen (dörrarna lärde hon sig öppna för flera månader sedan) och det nya nu är att hon gillar att flytta burkar och flaskor från dörrarna till hyllorna.
Idag var hon hungrig vid 17-tiden (matlagningsdax) och drog fram stolen till skafferiet och öppnade det och tog en plastskål, gick vidare till kylen och öppnade den och tog fram gurkan och gav till mig och visade med hela kroppen att hon ville ha en bit.
Härliga unge, jag hoppas du fortsätter att vara lika målmedveten och driftig när du blir äldre!!


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.