Mot Koh Mak och stranden

/
3 Comments
Under vår proviantering på Koh Chang hittade vi en Supermarket med allt du kan tänka dig. Vi hade turen att hitta ett paket blöjor i storlek 9-14 kilo, så de passar både Madeleine och funkar som nattblöja till Josefine. Perfekt.

När vi lämnat vår affär tog vi oss ner mot stranden för att hitta någonstans att äta dagens middag. Josefine blev plösligt jättetrött (forfarande lite jetlag) och somnade i vagnen (skönt med två vagnar). Vi kollade in ett lyxigt ställe men stannade kvar på bron för ett foto istället.

På vägen tillbaka stannade vi på en restaurang på stranden och avnjöt god mat. Ris, kyckling, nudlar och annat. Mums, det thailändska köket är verkligen i toppklass, oavsett vart du går. Madeleine åt lite ris samt sin egen mat (barnmat vi hittat I en annan butik). Innan vi åkte taxin till Pennys passerade vi ett stånd med en dam som gjorde bananpannkakor. Mums, Josefine och Therese åt med god aptit. Sen blev det taxi hem till huset.

Dagen efter var det dags att checka ut från Koh Chang och åka till Koh Mak, en mindre ö en bit ifrån. Vi bokade vårt eget boende på nätet, så vi hade det klart när vi kom fram. Vi blev upphämtade av en taxi och åkte i 40 minuter i Koh Changs mycket kuperade terräng till marinan. Där lastade vi ombord två vagnar, två stora ryggsäckar, tre små ryggsäckar och en kameraväska och någon påse med mat och blöjor… puh, halva båten. Men sen kom två barnfamljer till … men vi fick plats allihopa. Dessa speedboats är större än man tror. Nu var det också dags att inviga flickornas flytvästar. Visst passar de bra?


Väl framme fick vi vada in till stranden med packningen och barnen. Vi fick dock god hjälp av båtfolket. Vi åkte en lite bit med minibuss till Makathanee Resort, ett ställe med bungalows vid vattnet och andra hus vid poolen. Vi kunde tyvärr inte få någon bungalow vid vattnet, men vi fick ett bra rum vid poolen. Vi bor på nedervåningen till vänster på bilden. Vad tycks?

Efter lunch och lite upppackning var det stranden som gällde för oss alla. Detta var precis det som vi ville ha … här stannar vi nog ett tag...



You may also like

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Åh det ser helt underbart ut!!! Lääängtar

Anonym sa...

Nu har jag och Samuel tittat på bilderna och Samuels kommentar var: -Jag vill också åka dit. Vi kanske kommer...:)
Många kramar till er från oss.

Anonym sa...

Jag väntar inte på barnens kommentarer, jag vill ju också dit... Ska vi byta?
NJUT!!!

Kram
//Håkan

Använder Blogger.