Influensan = utslagen

/
0 Comments
Det går långt mellan inläggen ... men det är därför att Josefine har haft influensan. Det började redan med att hon inte riktigt var sig själv förr-förra torsdagen, när farmor Ruth bjöd på mat hos oss i samband med sin födelsedag. God mat (som vanligt ...). Vi borde anat något redan på onsdagen, då hade hon hostat och varit lite gnällig hos dagmamman ... hon brukar inte gnälla i onödan.

På fredagen den veckan var hon dock helt sänkt. Therese jobbade kväll men kunde flexa in lite senare och jag (Mårten) kunde komma hem lite tidigare för att byta av. Josefine har klarat sig väldigt bra från sjukdom, förutom förkylning, men den här influensan, den tog hårt. Hon låg helt utslagen hela fredagen, sovandes i soffan. Hon sov hela natten, hade en riktigt "rälig" hosta och var varm som en kamin. Då Therese jobbade helgen stannade jag hemma med sjuklingen. Typiskt nu när det hade kommit snö och pulkan fanns framme. Lördagen var likadan, sov i princip hela dagen med korta avbrott för lite gnyenden. Det var inte alls kul, det enda positiva var att jag fick väldigt mycket gjort i Josefines nya rum ...

Visst ser hon lite tagen ut?

Efter några dagar med feber och sovandes hela dagarna blir håret verkligen "fett och svett" ... kanske dags för den första klippningen snart ?

Då hon hela tiden sov och inte ville dricka något vatten, välling, mjölk eller äta någon annan mat (vi försökte till och med med glass) fick vi ta till medicin ... Tänk vad en liten alvedon hjälper till. 60 minuter senare krängde hon välling och lite mat samt ville prompt till uterummet för lite gungning ... Märkligt. Men detta beteende mattades ganska snart och hon var tillbaka i sitt trötta jag. Influensan höll i under hela veckan och det var inte förrän i fredags hon var sitt vanliga jag igen.


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.