Utflykt med traktor i Hammarlöv

/
0 Comments
Idag är det söndag och igår kom Henrikssons (Karin, Martin, Emilia, William och Linnea) på besök för lite semester i Skåne. Med bra väder hade vi hoppats ... men så blev det icke, iallafall inte denna dag. Men idag spelade det inte någon roll.

Denna dag hade vi sedan tidigare bestämt oss för att åka traktor med familjen Lindvall som bor ute i Hammarlöv. Några andra familjer som Therese lärt känna genom babysången följde också med. Så också familjen Henriksson. Vi tog oss ut till Hammarlöv och lastade upp allt på flaket bakom traktorn och stack iväg.

Som synes på bilden visar sig inte vädret från sin bästa sidan, därav att förberedelser för att kunna sitta under en presenning görs. Therese och Sandra hjälper till.

Karin, Martin, Madeleine och lilla Linnea njuter av det skånska friska blåsiga klimatet ...

Men visst är landskapet fint?

Ett av de ord Madeleine kan är just traktor, vilket hon pratade om hela dagen ... lyckan var att få sitta i traktorn alldeles själv ...

Markus hade med sig en drake för test. Inte en sån där leksaksdrake i plast utan en riktig en. En drake köpt på BR hade aldrig överlevt den skånska blåsten på slätten. Men den här fungerade riktigt bra, även om det var lite mycket kastvindar som gjorde att den dök som en pilgrimsfalk emellanåt ...

Ingen utflykt utan grillad korv. Vi tog med vår grill för att kunna göra just detta. Tyvärr fick vi med briketter istället för kol, något som gjorde det lite svårare att tända, men efter ett tag och med hjälp av både mycket tändvätska och torrt gräs blev det grillat!

I väntan på korven passade barnen på att ta ett frukt-break.


Mitt ute på åkern fanns det lä bakom en liten dunge. Där fanns också ett stort stenbord och stolar av sten runt om. En perfekt rastplats, även om vi alla hellre satt på medhavda filtar och åt lunch. Grillad korv ute, mmm det är gott det!


Barnen hade roligt i naturen, de lekte både inne i släpet ...

... när Karin satt ute och gav Linnea mat ...

... som på skopan till traktorn ...


Väl tillbaka på gården fick alla män och barn en tur uppåt i stora skopan. Det var högt och roligt även för oss vuxna.

Tack till alla som var med till Hammarlöv och på utflykten, mycket trevligt!



You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.