Den långa flykten till Ven

/
0 Comments
Varje år (ja, nästan) gör vi en eller flera utflykter till Ven. Detta var utflykt nummer två för året. Men vad gör det, det är roligt, vackert och mycket trevligt att cykla runt i glada vänners lag. Vi gick på färjan redan vid 09.30 och tog oss ut. Vi kunde inte förboka cyklar denna gången så vi fick ta vad som fanns. Inte som vi planerat men det blev jättebra iallafall. Barnen var superduktiga på att cykla själva. Madeleine åkte i cykelkärra och Josefine satt bak på cykeln (eller cyklen som man säger i Skåne ...)

På första rastplatsen fanns det en hög slänt att klättra uppför med hjälp av ett rep. Alla barnen (och en del vuxna tyckte det var mycket roligt). Det mindre roliga var att det var mycket lerigt ... men vi har tvättmaskin som många andra ...

En överblick över "Camp Trelleborg", rastplats ett. Här intogs ett litet mellanmål med macka och dricka innan vi cyklade vidare.

Nästa gång vi stannade var på stranden. Där fanns det badmöjligheter och mycket sand för barnen att leka i och med. Det var även kul att hoppa på klipporna men det fick de inte ... som om de följde dessa förmaningar ...

Triss i damer!

Två helt naturliga män i sina bästa år ...

... som visar vägen emot stranden ... eller nåt ...

Madeleine ville mer än gärna "mimma" hela tiden men hon ville minsann inte gå i själv. Det var kallt i vattnet, inte mer än 18 grader (max) så ett dopp från bryggan och några plask i kanten var allt för den dagen.

Madeleine njuter av utsikten från bryggan.

Ingen utflykt utan glass-paus. Familjen Malmqvist har besök av Madeleine.

Familjen Rasmussen mumsar glass.

Madeleine valde sin glass själv, en glutenfri variant ... men hon tyckte den var helt OK.

Josefine ville gärna ha en glassbåt (det hade nämligen Samuel valt)

På vår fortsatta färd kom vi till en backe där vi tvingades gå ner. Jag och en sovande Madeleine åkte ner först och stod redo med kameran.

Överblick över "Camp Trelleborg", rastplats tre. Här var det mellanmål med kaka, kaffe och chokladkex av alla möjliga sorter. Tack till Charlotte för den goda Herman-kakan.

Efter lite avslutande cykling uppför och återlämning av cyklar begav vi oss hemåt via McDonalds. Efter middagen somnade barnen sedan i bilen på vägen hem och det var enkelt för oss att bara bära in dem rakt i sängen.

Tack familjen Rasmussen, Malmqvist för en trevlig dag på Ven.



You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.