En halvdag i Åhus

/
0 Comments
När Henrikssons ändå var och hälsade på i Skåne kom moster Mona med förslaget att vi alla skulle träffas hos henne och Tore i Åhus. En bra idé. Henrikssons drog iväg lite tidigare än vi på morgonen. Men innan dess skulle Emilia och Josefine göra sig fina ... visst är de söta när de kammar sitt eget hår?

Då vi kom runt mellistid till Åhus tog vi oss direkt ner till stranden och mötte upp resten. De badade och fikade vilket passade oss bra. Vi hade dock lämnat badkläderna i bilen vilket var ett bra beslut då det började blåsa upp när vi kom ner till stranden. Efter en fika drog vi oss hemåt.

Väl tillbaka i trädgården lekte barnen alla möjliga leker, tillåtna som otillåtna. De fick lite skäll vid ett tillfälle, men de var duktiga och sa förlåt. Vi hade tagit med ett gäng Kappla-stavar, något som var till glädje för både små och stora.

Vad passar bättre på sommaren än jordgubbar och Therese hjälpte till med rensandet i köket. En i skålen, en i munnen, en i skålen ... nä, så var det faktiskt inte, men det var kul att skriva ... Karin och Linnea stod brevid och höll sällskap.

Solen kom fram på kvällen igen och vi kunde sitta ute och äta middag (kvällsmat i Skåne) och Martin, Mona och Linnea hade det gott i värmen. Ja, Linnea verkade i och för sig inte så nöjd just här ...

Heureka! Äntligen! Vi har under ett antal år försökt samla familjen Henriksson på ett familjefoto för samlingen. Men vid varje samling har vi gått bet då barnen lekt, sprungit rundor eller gjort något annat. Men denna gång slog Therese till snabbt och effektivt. Detta kortet åker upp på hyllan!

Bollar har genom alla tider lockat både stora och små från alla världens hörn, så också William. Här är han i full färd med att få Tore att fånga en höjdare.

Efter maten verkade Linnea lite mer nöjd med livet och låg och kollade nyfiket omkring sig i vagnen.

Tack Mona och Tore för en trevlig dag med sällskap, lek och god mat (som vanligt). Vi ses kanske snart igen!


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.