Utflykt till Skånes Djurpark

/
0 Comments
I söndags var det underbart väder och vi hade sedan långt tillbaka bokat en utflykt till Skånes Djurpark utanför Höör tillsammans med några vänner. Det är en bilfärd på ca 1 timme. Josefine hade blivit bjuden på ett födelsedagskalas så hon ville hellre gå på det. Då blev vi bara tre som hoppade in i bilen och åkte. Väl där mötte vi upp det första paret kompisar och gick mot sälarna som skulle matas kl 11. Det var kul att se. Det är mycket fina områden för djuren i parken och för sälarna var det inget undantag. De hade ett relativt stort vattendrag att röra sig i. Fem stycken till antalet var de.

Under matningen höll de sig framme tillsammans med fiskmåsarna (i flock) och en ensam spatserande stork. De fick sig alla några munsbitar fisk. Det mest underliga var nog att en kråka snodde åt sig en fisk ... har aldrig sett kråkor äta fisk förut.

Madeleine hade roligt och fick sitta på axlarna för att se bättre. Hon gick i princip runt hela djurparken förutom de stunder hon åkte på ståbrädan bakom vagnen.

Underbart vårväder med upp till 18 grader och sol. Riktigt härligt.

Therese och Madeleine lekte bland löven i skogen. Vi passade också på att ta några lotter där alla pengar går direkt tillbaka till djurparken.

Vår lilla hjälpreda ville mer än gärna hjälpa till att öppna upp luckorna. Hon hade tur också, det blev både ett 3:e och ett 1:a pris att hämta. Madeleine fick själv välja; en liten groda och en stor gris att ta med hem.

Sen kollade vi in en mårdhund som låg och slappade i skuggan. Men det roligaste för Madeleine var nog att springa i löven ...

Efter ett tag var vi äntligen vid björnarna. Jag tror att det var fem björnar i parken. Vi hade också gärna sett vargarna men det var lite kalabalik förra året då en varg lyckades rymma och de andra var tvungna att bli avlivade. Lite sorgligt, men parken håller på och bygger ett bättre hägn och ska försöka skaffa nya vargar.

När björnarna inte lockade mer gick vi till kiosken för årets första "ute-glass". Madeleine fick välja själv. Hon valde såklart en stor strut, vilket gjorde att jag inte behövde någon (hon åt såklart inte upp hela ...) och Therese fick en smarrig Piggelin. Mums ... kan se fler glassar i sommar i min kristallkula ...

Gott var det iallafall ...

Det var fler än vi som slappade i solen ...

På vägen tillbaka till utgången tog vi en tur genom hinderbanan. Det var något som Madeleine verkligen gillade. Hon "bangade" inte någon del i den ... lite hjälp krävdes men annars gjorde hon det mesta utan problem.

Då kostnaden för ett årskort inte var mer än 20 kr extra jämfört med inträde i parken har vi möjlighet att åka hit flera gånger i år. Det kommer vi garanterat göra men då ska hela familjen följa med. Det finns fina ställen i parken för picknick, nästa gång blir det engångsgrill och korv med ...



You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.