Långfredag och utelek

/
0 Comments
Påskhelgen bjöd på underbart väder. Hela familjen var hemma utan några speciella planer. OK, Therese var tvungen att plugga som attan hela helgen inför en stor tenta veckan efter men resten av familjen kunde med gott samvete koncentrera sig på att njuta av det fina vädret, vara i trädgården och som i det här fallet; måla ägg.

Madeleine i djup koncentration inför målningen. Vi köpte ett kit med pennor och en hållare för att kunna göra fina mönster på äggen (jag vet, lite fusk är det), men antingen var våra ägg för stora eller hållaren för liten ... men vad gjorde det, det blev bra och konstnärligt iallafall.

Josefine i djup koncentration. Båda barnen gillar att rita och måla så detta passade perfekt. Att vi kunde sitta på trädäcket och njuta av vårsolen gjorde inte saken sämre.



På eftermiddagen höll vädret i sig och vi åt mellanmålet ute, se så glada de blev för lite drickyougurt (hoppas de håller i sig uppåt i åldrarna ...)

Therese tittade upp ur källaren för att lapa lite sol (och ljus) och mellis. Barnen fick också lite frukt som komplement och här plockar de upp det som Josefine tappat ut från sin tallrik.

Här plockas det upp igen ...

men vad gör det ... det är bara att äta upp iallafall ... lite kul ska man väl ha.

Då solen bara fortsatta att skina hela dagen och ändå in på kvällen grillade vi lite mat. Här är Therese grillvakt (ett tufft jobb, men några måste göra det) och hålla koll på barnen.




You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.