Påskafton i Åhus

/
0 Comments
På påskafton drog vi mot Österlen, närmare bestämt till Åhus för lite påskfirande. Vi var ett helt gäng som var på besök. Det var riktigt kul att träffa kusiner man inte träffar så ofta, barnen fick busa med farmor, farfar, Tore, Mona och hunden Maggie. Vädrets makter var också med oss ... till en början.

Efter att vi kommit packades matsäcken och vi drog ner mot stranden. Att bada på denna sidan av Skåne brukar vara kallt. Nu var vi inte i närheten av att bada, men vädret var riktigt fint. Blå himmel och lagom varmt i luften. Vi fikade gott med kaffe, te, bullar och mackor. Men efter detta drog dimman in med en väldig fart och det blev kallt, rått och blåsigt. Då var det dags att dra hemåt.

Moster Mona och Tore har alltid haft hund, tax närmare bestämt. Detta är det senaste tillskotten; taxen Maggie. Barnen var lite reserverade till en början, då den bara ville leka och hoppa, men på slutet var Josefine inte rädd längre. Madeleine måste nog däremot vänja sig någon mer gång ...


Medan vi varit borta hade påskharen varit i trädgården och lagt ut ägg till barnen. Josefine sprang runt och letade och letade men hittade inget. Trots att det låg precis framför näsan på henne. Då fick farmor hjälpa henne med letandet. Då gick det bättre.

Madeleine hade det lite lättare, hon hittade sitt ganska snabbt med en hjälpande hand.

Så här glad blir man när man får några russin och kex i ett ägg!

Munnen full av kex eller russin.

Det var inte bara snacks i ägget, barnen fick varsin liten kyckling / påskhare som skuttar runt om den dras upp. Det var kul.

Min (Mårten) kusin Lisa blev en favorit hos Madeleine, hon fick göra det mesta ... hjälpa till med påskägget, byta blöja ... det ena roligare än det andra ...

Innan middagen var det dags för målning, det gällade alla. Tore arrangerade så att vi fick plats i verkstaden. Alla målade och hade roligt.

Madeleine målade också.




You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.