Josefines första barnkalas

/
0 Comments
Igår hade Josefine barnkalas för allra första gången och en mer uppspelt tjej får man leta efter. Kalasgästerna skulle komma kl 11 och redan tidigt på morgonen, fortfarande iklädd pyjamas med ostyrigt hår, började hon fråga: kommer dom inte snart?? När e klockan 11?? Jag orkar inte vänta längre!!!
I väntan på kompisarna dekorerade vi tårtan. Josefines önskemål var chokladtårta med ballonger och eftersom inte Josefine gillar vanliga tårtor blev det kladdkaka med marsipan-ballonger....
Det skulle såklart vara gottepåsar och Josefine delade själv upp godiset jämnt fördelat i påsarna.

Sen var det viktigt vem som skulle ha vilken påse och Josefine satte igång med stor koncentration att skriva namnen på alla barnen på lappar som vi sen fäste på påsarna.
Lite aktiviteter hade vi också förberett, först skulle de rita och klippa kalashattar....
Alldeles lagom med barn, Josefine, Madeleine och de 3 kompisarna från dagmamman (barnens föräldrar ej tillfrågade om bloggen, därav avidentifieringen.)
Efter kalashattarna fick alla göra pärlhalsband eller armband och det var mäkta populärt bland alla, inklusive Madeleine som var riktigt duktig och arbetade med stor koncentration.
Här några av konstverken halvfärdiga....
Sen var det dags för korv med bröd till lunch och till efterrätt så klart ballongtårtan. Kompisarna var jätteduktiga på att sjunga "Vi gratulerar" och Josefine sjönk inte riktigt lika djupt ner i stolen som förra året...
Lite mer pyssel och fri lek innan avslutning med fiskedamm och gottepåsar, ett lyckat kalas och Josefine var jättenöjd.
Efter 2,5 timme var kalaset slut och Madeleine kunde sova en stund i vagnen innan vi cyklade till simmet som en mysig avslutning på helgen.


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.