En weekend på Öland del 1

/
0 Comments
I början av juli åkte hela familjen till Öland med ett gäng kompisar. En lagom lång bilresa med barn. Både Josefine och Madeleine var duktiga i bilen, även om vi rastade lite mer än vad vi brukar då vi färdades på dagtid. Här är vi framme på Ölandsbron för vidare transport till den camping vi skulle vara på över helgen.

Väl framme var det mat och lek som gällde första dagen / kvällen. Då vi sov i två stugor med två familjer i varje dukades vi upp långbord på gräset. Det var vi, Rasmussens, Malmqvist, Bergqvist / Söderman som var med på resan.

Vi hade med Josefines sparkcykel i den fullpackade bilen. Men här har Madeleine fått nys på den och ville så gärna prova.

Sommar är lika med jordgubbar och i Therese fall är det lika med MÅNGA. Här är hon sysselsatt med att ordna kvällens efterrätt.

Andra dagen besökte vi Ölands djurpark. Ett riktigt bra ställe för en barnfamilj. Det var både ett zoo med roliga djur, ett nöjesfält och ett vattenland. En heldag helt enkelt. Josefine och Therese är ganska modiga och vågar klappa geten. Ja, eller nästan iallafall ...

Madeleine sitter och myser hos Pernilla.

Vi passade på att luncha någonstans mitt i drurparken, barnen hade roligt på det stora lejonet och tävlade om vem som skulle sitta först, på huvudet eller längst bak. Det var hela tiden nära till bråk ...

Sitter de större barnen ville såklart Madeleine också sitta ... stort lejon - liten flicka.

Efter djurparken blev det nöjesfältet. Josefine (och mamma och pappa) älskade att åka alla typer av karuseller. Här är det en berg-o-dalbana som ska provåkas. Det bästa med allt var att du betalade endast entré biljett och sen ingick allt. Inte billigt men mycket praktiskt.

Efter lite karuseller blev det vattenlandet för hela slanten. Det var varmt och skönt så det kändes skönt att svalka sig i poolen. Det var stora och bra vattenrutschkanor att testa. Riktigt kul för både barn och vuxna.

Om Ni undrar varför det sitter två barn på armen beror det på att vi var uppe och lekte i vattenslottet men blev dränkta i vatten när de släppte en stor kittel med vatten ner över taket. Det var mindre kul för tjejerna ... och oväntat. Men det var inget som hindrade dem att bada vidare.


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.