Madeleine 6 månader och BVC-besök

/
0 Comments
Så har vår lilla tjej blivit STOR, både bildligt och bokstavligt... Hela 6 månader gammal är hon ett riktigt charmtroll som är så nöjd med livet om hon bara får sova och äta ordentligt.
Här några bilder från i söndags, tagna på hennes 6-månaders dag.

Sitter gör hon riktigt bra nu och kan sitta ett bra tag om leksakerna är framför henne, så fort hon vänder sig till sidan tappar hon balansen.
Vi tycker att hon börjar likna Buddha lite grand......

Här är våra fina flickor, solstrålarna i våra liv!!!

Här har Madeleine fått en filt att träna sittning på samt ett rullat täcke som tippskydd :-)

Vi var på BVC i går och vägde och mätte Madeleine, hon hade nästan gått upp 2 hela kg på 5 veckor och vägde 7190 g och var 65 cm lång. Det är en viktökning på 37% som bär respekt med sig :-)
Så här ser hennes viktkurva ut som jag fick med mig hem (Josefines såg nästan exakt likadan ut) ,vid läkarundersökningen frågade vår doktor om jag hade gjort något särskilt vid omkring 4 månaders ålder. Börjat ge gröt och burkmat blev svaret och att hon gillar det hon får och är en riktigt liten glupsk tjej syns både på viktkurvan och på hennes hull! Nu har folk slutat att kommentera att "är hon inte lite liten för sin ålder", nu säger folk istället "vilka goa kinder hon har fått, tom dubbelhakor".
Josefine var med på BVC och fick första av 3 doser av Twinrixvaccinet och hon var jätteduktig. Vi hade förberett med att läsa böcker, bla "Totte går till doktorn", och hon visste vad som skulle hända. Visst blev hon ledsen men det gick väldigt fort över när hon fick plåster på och fick välja en liten sak ur leksakslådan. Nästa dos blir om ca en månad och tredje dosen om 6 månader.


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.