Bus och skoj

/
0 Comments
Då vi har en väldigt påhittig, fantasifull och busig 2,5 åring hemma blir det det mycket bus, skratt och skoj. Alltid lika spännande att se vad dagen bjuder på för upptåg.

Här ligger Madeleine på köksgolvet och spanar in vad syrran gör för något. Madeleine vänder sig nu från rygg till mage och mage till rygg utan problem, kan tom sitta själv på golvet korta stunder i taget men behöver något mjukt att landa i då hon tappar balansen :-) .

Josefine fick titta på Mårtens nytagna körkortsbilder och la sedan bilderna på vår kokbokshylla men när Mårten skulle ha sina bilder kunde han inte hitta dem. Josefine upprepade gång på gång att hon lagt dem ovanpå böckerna och vi började leta. Resultatet blev som nästa bild...


Jodå, efter lite om och men låg bilderna faktiskt i en av böckerna, under tiden hade Josefine roligt med alla kokböckerna.

Här har Mårten skojat till det lite med Madeleine under en av hennes måltider. Madeleine blir allt tyngre och vi gissar att hon väger över 7 kg. Vi ska till BVC på onsdag för 6 månaders läkarbesök samt Twinrix (Hepatit A + B) vaccination till Josefine, spännande att se vad vågen stannar på då hon vägde 5250g den 15/10 då hon var 5 månader.

Josefine leker mycket med sina legoklossar, djur, lera och sina nallar och dockor. Just vid detta tillfället sover Madeleine och jag är på väg ner i tvättstugan och ska hänga upp tvätten. Josefine brukar hjälpa mig att hänga upp små klädesplagg på en låg torkställning. Nedanstående dialog utspelar sig:
Therese: Josefine, vill du följa med mig ner och hänga upp tvätten?
Josefine: Nä, jag har precis lagt nallarna och ska sjunga för dom, dom måste somna först....jag kommer alldeles strax.
Vår 2,5 åring är inte bara gosig, sprallig och rolig. Hon kan vara fruktansvärt envis och trotsig (varken Mårten eller jag förstår var hon har fått det ifrån :-))))))).
Särskilt besvärligt brukar det vara att klä på och av sig sina kläder (fast vi vet att hon kan alldeles utmärkt själv, tom knäppa blixtlås) eller att klättra upp på toa-stolen eller tvätta händerna efter toalettbesök. Det blir till att lirka och lura och skoja och när inget funkar, tvång. Här har hon i allafall tagit på sig sina trosor även om det kanske inte är på rätt kroppsdel..... :-)


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.