Julsemester i Stockholm Del 1

/
1 Comments
Vi lämnade kalla och blåsiga Trelleborg på eftermiddagen den 20 December och styrde vår blå bil mot Stockholm. Detta var Josefines första långtur i bil och ännu en i raden av resor till huvudstaden under året ... Det gick inte så bra ... Vi körde en bit och stannade för middag på en mack. Lillan fick fisk till middag medan hennes föräldrar tog en patenterad pastasallad med tonfisk. Mumma ... när den ligger i magen och inte i hela bilen. Ja, Josefines torsk alltså. Vi hade inte kört mer än 40 minuter efter stoppet när Therese säger till mig (Mårten), "stanna, var som helst ... fort". Jag for av på första bästa avfart och hamnade på en 90-väg. Vad nu då? In på första bästa skogsväg och skrik i bromsarna. Nu började det lukta fisk i bilen ... och det var inte nåt kul alls. Ett stycke barnmatsburk fanns numera spridd i hela baksätet. Saneringen började. Stackars Josefine fick nya kläder och frös så hon klapprade tänder, vi var nämligen tvugna att ha bakdörren öppen för att kunna städa rent. Ja, eller så rent man kan städa mitt ute i obygden en torsdagskväll med endast lamporna från bilen ... Men efter ett tag kunde vi iallafall åka vidare. Då det inte var några bilar på vägarna kunde vi köra "ganska" lagligt och turen tog inte mer än 6,5 timmar dörr till dörr. Detta inklusive stopp ... "you do the math"

Men väl uppe hade vi många hus att besöka. På bilden nedan är vi på besök hos Josefines faster Pernilla och Magnus. Här är det julklappsutdelning. En av julklapparna var en bok med sånger och ljud i. Refränger som "Änderna de går på rad hurra hurra" sätter sig snabbt på hjärnan.

Eftersom de hade ett nygjort och fräscht badrum med badkar passade Josefine på att ta sig sitt julbad. Visst verkar hon ha roligt i vattnet ? Som tur var hade Magnus några badleksaker hon kunde använda ...


Senare på kvällen var det vuxenlek med "Singstar". Det var schlager, schlager och schlager. En riktigt bra variant ... Therese låg dubbel av garv med tårarna sprutande när Mårten sjöng Arjas "Högt över havet" med finsk accent. Tilläggas att Mårten vann den duellen då Therese skrattade för mycket för att kunna "sjunga". Tyvärr kan vi inte bifoga någon ljudupptagning ...


Dagen efter var vi på besök hos farfar Lasse och Kicki. Där var det en riktigt god fisksoppa, besök av båda fastrarna och mer julklappar. Nedan har Josefine fått julklappar av faster Jessica, en fin tunika och en rolig stapelbar leksak som låter. Jätterolig och lätt att stapla ... även för hennes föräldrar.
Här busar Josefine med farfar Lasse och faster Pernilla. "Klappa klappa kaka ..." Undra vem som har mest roligt?

På julaftons morgon ville inte Josefine ta sovmorgon för första gången ... nehe inte det. Vad göra mer än att gå upp och leka. Men då kom farfar Lasse upp och det blev fler julklappar till den lilla tösen. Hon har det bra hon ... Mjuka klossar (perfekt att ha i bilen), en rolig bok och kläder.





You may also like

1 kommentar:

Familjen Malmqvist sa...

Melvin fick en scooter som sjunger: "One, two, three leap frogs, four, five, six leap frogs...20 little leap frogs leap!" Tror ni den är irriterande så här ett par dagar efter jul när både Melvin och Gabriel satte den som etta på "Bästa julklapp"-listan???

Mvh
//Leap f..Håkan

Använder Blogger.