Utflykt till Ven

/
0 Comments
När det ändå var långledigt med Kristi Himmelsfärd och nationaldag ovanpå det passade vi tillsammans med några kompisar på att ta en dagstur till Ven. Vi möttes upp i Landskrona för 10-båten och sen var det direkt till cykeluthyrningen. Vi var 8 vuxna och 8 barn, mycket cyklar blev det. De lite större barnen i Josefines ålder fick varsin påhängs-cykel som sitter fast på en större cykel och bara har bakhjul och möjlighet att trampa. De lite mindre i Madeleines ålder fick sitta i en cykelkärra.

Cykelkärra var också bra att ha när vi skulle packa all mat, dryck och extra kläder. Det var varmt den dagen, så det behövdes inte mycket till ombyte.

Då vi kom fram lagom till lunch stannade vi på första bästa ställe och dukade upp den medtagna maten. Medhavd mat smakar verkligen bäst ute i naturen. Barnen hittade genast ett rep i en slänt att klättra uppför ...

De hade hur kul som helst ... de var också hur smutsiga som helst efteråt också. Men men ... vi har tvättmaskin. Men det som kommer upp ska ner ... vi fick med andra ord hjälpa alla barnen ner, det en ganska brant backe, även för oss vuxna.

"Hey, what's up!"

Josefine var så nöjd med den "egna" cykeln att hon ibland sa till Therese "snabbare mamma ..." ...


När det var dags för mellis blev det mat, glass och en kall pilsner i solen. Ahh ... det smakade verkligen gott. Sen drog damerna och barnen iväg till stranden en sväng för lite lek.

När den kalla ölen tagit slut tog jag (Mårten) mig dit också, med kameran. Men här verkar det som om jag hamnat på den andra sidan linsen. Lika som bär, eller?

Madeleine och Josefine hade hur kul som helst på stranden. De hämtade vatten, sand och stenar om vartannat. Så fort Madeleine blev lite sandig ville hon torka sig ... vilket var hela tiden. Men efter ett tag kom hon på att det var roligare att tvätta av händerna i vattnet ... tack för det.

Innan avfärd mot hamnen igen. Innan vi kom dit skulle vi alla cykla uppför en hemsk backe ... ahhh ... det var tungt med cykelkärra och / eller påhängs-cykel. Puh, men lite träning var det också, det gäller att fokusera på det positiva.

I väntan på båten. Väl tillbaka på fastlandet körde vi till McDonalds för middag. Det passade bra, barnen var ganska trötta och restaurangen låg nära. Under hemfärden i bilen somnade barnen och sov gott hela natten. En kanondag helt enkelt. Tack till Sandra, Markus, Felix, Frida och Sofie med familjer för en rolig dag.



You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.