Traditionell midsommar

/
0 Comments
Ja, så var det dags för midsommar igen ... tiden går verkligen fort under året. Vädrets makter var med oss även om det såg mörkt ut på himlen ett tag. Som alla andra år startade vi i Östervångsparken med dans, dricka och mat. Barnen var inte jättesugna på att dansa men ett varv med "Små grodorna" blev det väl iallafall. Men sen fick det räcka, det var roligare att springa runt och leka i buskarna.

Madeleine och Therese gick runt i ringen ett tag ...

... sen tröttnade den ena och lade sig på armen och vilade lite ...

Ellemina hade gjort sig fin i sin krans ... (vi hade också gjort kransar till barnen men de låg kvar och var fina hemma ...)


Väl på plats blev det macka och dricka. Vi samlade oss runt de som hade liknande kläder ... OBS, ironi ...

Pernilla passade på att mysa lite med Madeleine i solskenet.

Visst är midsommarstången fin?

Peter busade runt och svängde Madeleine ... det var poppis ...

Therese slappade lite på filten och väntade på tårtan.

Där kom äntligen tårtan, det var en liten tjej som gillade den ... vi andra åt också tills vi skämdes ... gott var det.

Ser smarrigt ut va?

Josefine och Madeleine hittade en bänk att sitta på för att underlätta ätandet. Vi brukar sitta kvar när firandet är slut, ingen idé att jäkta hemåt. Då brukar det vara som roligast i parken. Barnen springer runt och hoppar upp och ner från scenen, jagar varandra och vi vuxna slappar på filtar och bänkar.

Här slappar Charlotte och Håkan.

Väl hemma hos Malmqvists var det förberedelse till middagen. Middagen och hela firandet anordnades av Caroline med barnen Jonathan och Benjamin, men hemma hos Malmqvists för enkelhetens skull.

Här hjälper (läs äter) Madeleine mig med rensning av jordgubbar ...

Efter en hel dag i midsommarens tecken var det dags att hissa flaggan. Barnen var trötta efter en hel dag ute, lek och bad i den varma poolen.

Efter en härlig dag med trevligt sällskap, god mat och dryck var det dags att varva ner i den varma poolen ... ahhh, ser inte helt fel ut eller hur?

Tack Caroline för en trevlig midsommar. Tack också till Jonathan, Benjamin, Peter, Pernilla, Ellemina, Samuel, Håkan, Charlotte, Gabriel och Melvin för en härlig dag. Nu är det bara sex månader till julafton ...



You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.