Sömn och bak

/
0 Comments
Ni som har följt bloggen och känner oss vet att vi i våras (feb-april) kämpade med att Josefine skulle stanna i sin nya stora säng när hon hade lagt sig för kvällen.
När hon fick sin nya säng kom hon upp ca 40-60 ggr varje kväll och det tog ca 1,5 timme innan hon somnade. Mårten och jag var väldigt konsekventa och ledde henne vänligt men bestämt tillbaka till sängen VARJE gång. Det tog 8 veckor!!! av tålamod och envishet men till slut blev det bra.
Sedan många månader tillbaka fungerar våra kvällsrutiner utan problem; kamma håret, borsta tänderna, kissa och ta på nattblöjan, ingen pyjamas då Josefine är så varm av sig, läsa EN bok, berätta om dagen som har varit och morgondagen som kommer, puss och kram och gonatt vi ses imorgon, släcker lampan och lämnar dörren på glänt.
Det tar 5-10 minuter sen sover Josefine utan att komma upp ur sängen!! Vi brukar kika till henne då och då under kvällen och som ni vet hittar vi henne ibland på golvet. Igår låg hon så här rofyllt tillsammans med snutten, snuttis och Tiger. Vår ljuvliga, charmiga, roliga och fruktansvärt envisa dotter!

Idag har det varit världens busväder, hösten har kommit :-( och man får hitta på inneaktiviteter istället.
Josefine och jag har varit på gympa på förmiddagen och efter lunch var vi på Willys och handlade. Mårten har kämpat med listerna till gästrummet/kontoret nu några helger (ja, det går långsamt med 2 små barn som kräver sitt) men nu börjar det lossna, ja inte listerna men takten eller nåt....
Josefine blev lite rastlös på eftermiddagen så hon och Mårten ställde sig och gjorde bananpaj, den blev riktigt smarrig.

Vad gäller Madeleine och mat kan vi berätta att det nu går riktigt bra med majs & potatis pure samt päronpure. Några andra pureer vi provat rynkar hon på näsan åt och gröt går inte över huvud taget, hon bara kniper ihop munnen men men vi är glada för det lilla. Mårten och jag tycker också att hon börjar bli lite rundare om kinderna och låren.
Madeleine sover bra om nätterna, allt mellan 5-7 timmar i sträck, vaknar en gång och ammas vilket är helt ok eftersom hon fortfarande är så liten att hon behöver nattamat.


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.