Madeleine 5 månader

/
1 Comments
Redan 5 månader gammal, tiden går så fort. Det känns som att hon precis kom till oss och samtidigt så självklart att hon finns i familjen.
Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt lilltjejen. Spetan börjar bli en rulta :-) 5250 g och 63 cm lång. Dock ingen vaccination idag då hon är förkyld.
Madeleine börjar allt mer vara med aktivt i vad som händer på dagarna och de är så roligt att se hennes personlighet växa fram. Här ligger hon på Josefines säng och försöker vara med när vi leker.
Utvecklingsmässigt så griper hon tag i allt vad som kommer inom räckhåll: leksaker, kläder, mitt hår mm och försöker stoppa allt i munnen, hon har även börjat flytta föremål mellan händerna.
Riktigt stark börjar hon bli i benen också och kan stå länge på våra knän med raka ben. Har även tendens till att inte vilja ligga på rygg (när hon är vaken) i vagnen längre utan drar sig uppåt och vill sätta sig upp.
Dock sover hon fortfarande på mage med andningslarm och den senaste veckan har hon sovit hela nätter, somnar vid 21-22 tiden och vaknar någon gång mellan 06-08. Detta trots att hon är förkyld och snorig men vi säger tack tack till koksalt, näsfrida och Nezeril.
Har inte vänt sig från rygg till mage ännu men som ni ser är det inte långt borta.
Här busar Josefine och Mårten med kameran, annars har Josefine börjat att vända sig bort när jag tar fram kameran vilket är lite trist då hon alltid varit en riktig linslus.

Här en vardagsbild från igår, lässtund inne i Josefines rum. Ibland önskar man att man hade mer än två armar....



You may also like

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh jag vill komma och leka med er snart. Kram Hampus

Använder Blogger.