Julstök med mamma på jobbet

/
2 Comments
Idag är det söndagen den 30 November och det är första advent. Dagen började sent, vi var inte uppe förrän vid 9-tiden. Oj tänker Ni kanske. Sov verkligen Josefine så länge? Nej, det gjorde hon inte, men vi behövde heller inte gå upp med henne. Hon sov över hos familjen Rasmussen. Jag och Therese var på restaurang Chili i Malmö och åt en god middag följd av en film, "Burn after reading" med Clooney och Pitt. Men den filmen behöver Ni inte se, endast 2 skalade bananer av 5 möjliga.

På eftermiddagen efter lite lek och bus hemma bar det av till tändningen av lyktorna i Trelleborg, nere på Gamla Torg. I år hade de vänt på steken, de avslutade på torget med sång av Lucia och lite annat. Efter en snabbtitt på årets julmarknad bar det av hemåt för middag. På vägen passade vi på att hälsa på Therese på jobbet. Efter en stadig middag bestående av köttfärssås och spagetti var det dags att baka lite pepparkakor. Josefine har aldrig bakat pepparkakor och någon gång måste bli den första.

Hon har iallafall fått ut degen på bordet (med lite hjälp kanske) ... och kavla kunde hon också.


Oops, tagen på bar gärning med lite deg i munnen ... men gott var det. Det vet väl alla som bakar pepparkakor. Det är inte av kakorna vi får ont i magen, det är av degen, eller hur?

När vi hade bakat klart skulle vi diska och eftersom Josefine är i "hjälpa-till-åldern" fick hon såklart hjälpa till med detta. Jag tycker hon är ganska duktig, eller hur? Det är jättekul med denna ålder!

ps. Stort tack till familjen Rasmussen för en trevlig utekväll och en skön sovmorgon, när byter vi igen ?


You may also like

2 kommentarer:

Familjen Malmqvist sa...

Gissar att föräldrarna hade en trevlig kväll i Malmö. Är Chilis´kanske samma kjedja som vi har här över?

Josefine är en sockersöt sockerbagare och det är hennes rättighet (eller kanske t.o.m. skyldighet) att göra kvalitetskontroll på degen.

Kram
//Håkan

Anonym sa...

Vi passar ert lilla troll precis när som. Hon var ju som en dröm. Vi får kanske vänta tills i januari???
Kram

Använder Blogger.