Miami - de första veckorna

/
0 Comments
Ja, då kommer äntligen ett låååångt blogginlägg efter att ha inte ha lagt in några bilder som helst under vår semester i USA och Karibien. Men nu ska det visas bilder. Vi har haft en helt underbar semester, hunnit med det mesta, något våra bilder kommer visa ...

Självklart måste en resa börja någonstans. Vår resa började som många andra, hemma såklart. Efter mycket letande efter rätt pris och mellanlandning i Europa hittade vi biljetter med Air France via Paris. Bilden nedan visar oss på De Gaulle flygplatsen, på väg till rätt gate ... praktiskt med dessa bagagevagnar ... både för stort och lite mindre mänskligt bagage ...

Flygningen till Miami gick jättebra, Josefine var superduktig och servicen på flighten var mycket bra. Tvärtemot vad många säger om Air France var de väldigt service-minded och kollade till oss lite då och då. Det gjorde heller inget att vi hade ett fyrsäte för oss själva ... tyvärr kan man inte fälla upp armstöden, då hade Josefine kunnat sova på sätet ... men ICKE.

Väl på plats, skulle kusin Gabriel visa hur man ritar med kritor utanför huset. Det var kul, vilket som var roligast är svårt att säga, men att äta kritorna ligger nära till hands.

Här är de samlade, familjen Malmqvist. Tack för att vi fick bo hos Er, king-size luftmadrass och egen säng till lillan, egen garderob och en bokhylla full med leksaker, kan det bli bättre ? Stort tack, välkomna till oss i sommar !!

Kusinerna var som tripp, trapp och trull (ja, jag vet jag tog uttrycket från Malmqvistbloggen) Först gjorde Gabriel något, sen två sekunder senare var det Melvin som provade eller sa samma sak, sen efter ytterligare väntan försökte Josefine härma kusinerna ... med blandad framgång. Men här är de iallafall still 2 sekunder i soffan.

Alla som åker till Miami måste besöka South Beach. Vi också såklart. Den dagen vi var där blåste det dock otroligt mycket (som om vi inte är vana från Trelleborg ...) så vi stannade inte jättelänge, men tillräckligt länge för att leka lite i sanden och Therese badade faktiskt. Hon var så illa tvungen, då hon ALLTID lovar att bada om det är över 20 grader i vattnet.

Josefine badade inte här, vågorna var lite väl höga ...

Björn Borg, släng dig i väggen, här kommer nästa tennisstjärna - i strandtennis förvisso. Men varför ligger bollen ner i högra hörnet på bilden? Varför är det roligare att slå racket mot stolen ?

En av de första sakerna vi gjorde när vi kom till Miami var att åka till ICA Maxis motsvarighet Publix (det är X i båda) och handla mat. Oändliga gånger av godsaker, inga problem gå upp en storlek i byxor om man inte passar sig. När Josefine började tröttna fick hon låna ett par solglasögon ...

Parken bakom huset kom till användning, likaså gå-vagnen. Här har Josefine tagit ledningen i tävlingen runt området alternativt att Gabriel och Melvin är på väg att varva henne ... vad vet jag ... kul hade de iallafall.

Istället för att sitta vid poolen varje dag och lapa sol tog vi oss till Miami Seaqaarium för att titta på delfiner, späckhuggare och andra djur som simmar. Det var en trevlig upplevelse och man häpnar över hur de kan tränas till att utföra vissa trick. Det gäller att lite på sin kompis i såna här situationer ...


Självklart var vi tvugna att besöka familjen Malmqvists "favvo" strand, Crandon Park. Här var det mysigt, lekparker och annat. Har man bara bra leksaker funkar det mesta, eller hur Melvin?

Släkt fika på stranden ...

Oops, här slank visst en bild från South Beach in, jaja. Den är lite dum, uppladdningsfunktionen hos Blogger ibland ... men men. Håkan och Melvin badade faktiskt senare.

Parken igen. Gå-vagnen var Josefines favoritleksak. Hon tackar för lånet Melvin !

Är det bara vi, eller är det inte lite "Lilla huset på prärien" känsla över denna bilden. Koncentrera Er på mössan.

Det gäller att passa på att mysa lite när systerdottern kommer på besök.

Som sagt, det gäller att passa på att mysa med systersönerna när tillfälle ges. Här läser Therese än bok för Gabriel och Melvin. Ser Ni vad intresserade de är av boken ... tror bestämt att hon försökte läsa när det var Spongbob Squarepants på TV ...

Här busar Therese och Josefine lite i närheten av South Beach, när vi stannade till i ett grönområde vid stranden för lite mellis.


Så här kan det se ut, om man har tre ... händerna fulla, eller hur Håkan ? Titta, de ser lika långa ut också ...

I Miami brinner grillen alltid ... är det sommar jämnt så är det ... Gott var det iallafall.

Då solen är stark måste man ha solglasögon, även Josefine. Men i detta tillfället tror jag inte att hon vet om att de är där ... då hade de åkt av snabbare än kvickt ... men hon ser ganska cool ut iallafall.

Oj, här är det kärleksgnabbel eller nåt, tror bestämt att Håkan sa något och Charlotte började jaga honom. Tror visst han retades ... se hur det gick ... eller är det kanske en variant på latinokramar ... vad vet jag ...

Här har jag lärt mig äta chokladkakor i mina förstora solhatt ...

Ibland är det bra med mindre kusiner som inte märker att man utnyttjar dem till att skjutsa runt en ... övning ger färdighet. Men Melvin ser dock ut att undra vad som händer när de kommer till kaaaaaannnnttttteeeennnn ....

Stor skoter - liten räka ...

Liten skoter - stor räka ... (jo da, den höll för mig med)

Här sover Josefine middad. Gabriel har varit snäll och lagt en lapp på henne ... stör ej !

Gångträning i korridoren. Det är tacksamt med större kusiner som kan hjälpa till med den dagliga workouten (föräldrarna säger TACK TACK)

Puh ... det var långt. Detta är bara det första, snart kommer lite bilder från Key West, Sanibel Island och Aruba ...


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.