Trelleborg till tusen

/
0 Comments
Trelleborg firar 1000, en ålder som man fått fram genom "Arbetsnamnet Trelleborg(are) till 1000 kommer man fram till genom att lägga samman Trelleborgs ålder – 755 år, med de 145 år som passerat sedan Trelleborg återfick stadsrättigheterna 1867 samt Vattentornets 100-åriga tillvaro." 

Självklart var vi nyfikna på vad staden hade att bjuda på även denna dag och vi gjorde oss klara i sakta mak. En lång frukost (då barnen faktiskt valde sovmorgon på en helgdag ... heureka), läsning av både tidning och bok och barnens lek.



En klädd för en dag på slotten och en i pyjamas ...


Lukas börjar vilja vara med mer och mer ... och det märks, antingen ska det smakas på eller ska det ryckas i något som finns framför näsan.


Några dagar tidigare på förskolans dag gjorde vi nästan rent hus på vinstbordet och bland en av vinsterna fick tjejerna ansiktsfärg ... klart den skulle provas.

Madeleine fick en fjäril i ansiktet (eller, ja, det var så det såg ut på bilden, verkligheten blev lite annorlunda)


Josefine fick en mer skräckinjagande look med tungan utanför ...


... men de var nöjda båda två och lika glada för det ...


Sagt och gjort så stack vi ner ...


... och blev duktigt besvikna, det var verkligen ingenting av det utlovade på plats ... ingen matmarknad så långt ögat kunde nå .... då fick barnen en banan för att inte "gnälla ihop" ...



... men i deras ögon blev nog utflykten perfekt då den avslutades med glass på McDonalds. Så tolkar vi det iallafall när vi har två barn som springer mot restaurangen med händerna i luften och ett "McDonalds, McDonalds ..." ...


Slutet gott - allting gott


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.