Skidåkning del 1

/
0 Comments
Första dagen på fjället var det rejält kallt. Ja, eller det blåste iallafall mycket vilket gjorde att det kändes väldigt kallt. Efter lite diverse turer fram och tillbaka om var skidskolan skulle vara samlades vi vid baslägret vid Gustavstorget. Efter att ha släpat lika mycket utrustning som ett par nepalesiska sherpas från bilen till värmestugan var det äntligen dags för lite skidåkning. Härligt pistade backar och lagom med snö. Nästan 50 cm snö ...

En som tyckte det var sådär var Josefine som inte är helt snövan ännu. Med vinden i ansiktet och svårt att röra sig i sin overall kändes det bra att ta igen sig i vindskyddet ibland.

Peter slipar på åkningen som blir bättre och bättre, även om han just nu på bilden ligger ner. Tror det är enda vurpan hittills (från stående), vilken tur att kameran var framme ...

Ibland är det skönt att vila fötterna från skidåkning, vad passar bättre än pulka då. Här är Ellemina snäll och springer och drar Josefine i pulkan.

Här börjar hon bli lite mer snövan och tycka det är kul att vara ute och busa i snön. Det är några perfekta små backar precis utanför värmestugan, bra för lek och spel.

Det är inte bara Therese, Ellemina, Pernilla, Peter och jag som åker skidor. Samuel har blivit en liten fena på skidorna på kort tid. Han har jättekul och åker lift både med Peter och själv. Att ta sig ner för backen är heller inte några problem.

Sälen är härligt, skidåkningen jättebra och vi har hur kul som helst. Vi fick tag i en bra stuga även om den ligger en bit från backen. Men med rätt utrustning och medhavd mat är det inga problem. Vi spenderar hela dagarna borta och återvänder inte till baslägret förrän efter 15-tiden. Då är det mat, bastu och slappande i stugan för trötta ben.






You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.