Systerson och kusin dop

/
0 Comments
Förra helgen var hela familjen på dop i Stockholm. Det var min (Mårten) systerson och tillika Josefines kusin William som skulle döpas. Denna gång (som de tre i år) åkte vi X2000, med skillnaden att vi bokade ett säte för Josefine. Det kostade FEM SPÄNN, det är så gott som gratis eller hur? Extra skönt eftersom vi hamnade i en vagn utan plats för barnvagnen. Hur tänker SJ egentligen? Det finns en vagn i tåget som har lite plats för en vagn ... annars får de som i vårt fall stå mitt emellan två vagnar. Då måste vi också hålla koll på vilken sida avstigningen är, för att kunna flytta vagnen ... puh, suck och bättring SJ !!!

Men men, det satte inga käppar i hjulet för dopet. På söndagen var det dop i Lossa kyrka utanför Bro, fin gammal kyrka. William skötte sig jättebra i min (Mårtens) famn under hela tiden, han blev inte ens arg när han blev vattenkammad av prästen. Men sen när hon skulle visa upp den nydöpte lille pojken blev han tvärilsk och skrek för full hals. Då fick han komma tillbaka till mamma ...

Stolta föräldrar (Martin, Karin och William) efter dopet.

Stolta faddrar med William.

Josefine var hos farmor Bodil i kyrkan. Hon kunde inte sitta still en sekund, skulle upp och titta, upp och klänga på bänken, klappa händerna, leka med ditt och datt. Puh, hon fick nog inte en lugn stund, farmor.
Efter kaffe och kaka fick jag hålla i William en liten stund, men då var han trött eller hungrig eller båda, för glad var han inte ... som Ni kan se. Då fick han gå till mamma igen ...

Josefine blev trött av all uppståndelse och sov en liten sväng ute, men sen var vi tvugna att väcka henne för att hinna med tåget. Hon ser inte ut som om hon vill vakna, eller ?


You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.