Schlagerweekend Örenäs slott

/
2 Comments
I helgen som var besökte vi Örenäs slott utanför Landskrona. Ett mycket fint slott i närheten av Glumslöv och backarna. Rum på slottet var bokat (det fanns också i annexet, men det är väl inget spännande ...) Vi hade lite tur och fick ett rum på 3:e våningen med utsikt över Öresund. Ni kan se Ven och även skymta Danmark i horisonten.

Temat för helgen var "Schlagerweekend" och vem i vår familj älskar schlager? Therese såklart ... vad passande att helgen var morgongåvan från i somras ... När vi dök upp började vi med fika i solen och sen var det tipspromenad med 10 frågor relaterade till schlager. De var inte helt lätta att få rätt på. Vi kunde vissa men fick chansa på andra (tur det vara 1X2 ... man har väl spelat på stryktipset)

Efter tipspromenad, en eftermiddagslur på rummet var det dags för 3-rätters middag i slottsalen. Grymt god mat som bestod av:
  • Förrätt: Terinne med rökt ål, rågbröd, färskost med pärongele och limevinegrette
  • Varmrätt: Lågtempererat reninnanlår med pumpa, rökt sidfläsk och kantarellsky
  • Efterrätt: Kyld äpple & ingefärssoppa med björnbärsparfait och chokladfondant
Ett gott vitt, rött och dessertvin och vi var glada och på gång inför kvällens dans till schlagerorkester. Men innan det var dans blev det prisutdelning och vi VANN 1:a priset i tipspromenaden med 10 rätt av 10 möjliga (japp, det var maxflyt). Vi var inte ensamma om alla rätt, men Therese var grym på att gissa antalet kulor i en vas och hade bara fel med 30 st (svaret var 837 och hon gissade 864). Priset var en DVD med 2007-års schlagerlåtar med karaoke versioner (ja, nu ska det sjungas hemma också)

Ett stycke uppläggningsfat ...

och en ljusstake för värmeljus ...

Sen var det dans till liveband ... och JA, Mårten dansade faktiskt bugg och styrdans ända till Therese hade ont i fötterna ... och jag hade kul ... (surprise !!!)


You may also like

2 kommentarer:

Familjen Malmqvist sa...

Oj vad ni verkar ha haft det mysigt. Du får ju användning av buggkursen, Mårten. Det trodde du kanske inte.
Kram Charlotte

Familjen Malmqvist sa...

Kareoke-DVD????
Ingen komentar........
//Håkan

Använder Blogger.