Palmfestivalen - tradition som inte går ur tiden

/
0 Comments
Palmfestivalen är en gammal institution i Trelleborg som har varit igång i mer än 30 år. Alla trelleborgare går "man ur huse" för denna festival, så också vi. Det är gott om knallar som säljer både det ena och det andra, gott om skräp men också lite god mat och roliga saker att titta på. Men då barnen är i lagom "tivoli-ålder" är det detta som är mest intressant. 

Vi drog ner till stan på lördag eftermiddag för lite åkning av attraktioner. För att locka barnen till att göra något för att få åka hade vi kört en liten tävling hemma. För att tjäna ihop till sina åkbiljetter fick de visa att de kunde sköta sig hemma med allt från plocka iordning på rummet till att kamma sig på morgonen. För detta fick de pärlor. I slutändan visade det sig att Josefine och Madeleine lyckades spara ihop till precis samma antal vilket räckte till 5 attraktioner på marknaden. Lukas var inte med då han inte har samma krav på sig. 


Masken var kul för både vuxna, stora barn och mindre barn. Lukas var väl lite på gränsen till rädd men det gick bra.


Ibland fick vi föräldrar också åka med ... som synes på bilden ovan drog jag vinsten med Pariserhjulet. Men det var roligare än det låter, utsikten var grym över stan, även om vädrets makter inte riktigt var med oss.


Det absolute roligaste för både barn och vuxna var nog ändå radiobilarna, se på den äkta glädjen i bilden ovan.


Tjejerna blir större och större, det märks på av att de åker mer attraktioner med fart numera. Ser rätt kul ut faktiskt.


Festivalen är riktigt rolig oftast, men ljudvolymen är lite för hög generellt sett, och det är för mycket olika musik som spelas hela tiden. Lukas är inte med på detta och hade sina hörselskydd på nästan hela tiden, vilket passade oss ganska bra. Då ska vi inte tala om när vi skulle hem och den syndaflod som föll ner från himlen, jisses vad det regnade, tur man hade stövlar (not) ... men Lukas han somnade i vagnen och tjejerna var jätteduktiga och cyklade hela vägen hem i hällregnet. Totalt sett en bra helg, men nästa år bättre väder tack!



You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.