Besök på Öppen Bondgård

/
0 Comments
Då vädergudarna inte visat sig på sitt bästa humör hittills under semestern har vi försökt hitta på lite utflykter med familjen. Idag var vi på "Öppen bondgård", anordnad av Skånemejerier. Vi var dock inte ensamma om denna idé. Fullt med bilar, då menar jag fullt ... säkert runt 300 bilar utanför denna förhållandevis stora gård. 

Vi fick en rundtur i ladugården där drygt 100 kor producerar 7000 liter mjölk varannan dag. Det var väldigt high-tech, men chipavläsning på varje ko, inställning av maskiner var per ko etc. Riktigt kul. 


Det var även uppställt färdiga grillar på plats vilket gjorde lunchen lättare att laga - grillad korv. Vi hade också trevligt sällskap av Maria och Anton.


Man fick inte bara kolla in korna utan prova alla maskiner och traktorer på gården, vilken höjdare för barnen!


Det var självklart en tipspromenad på området och vår egen lilla "läsare" ville självklart hjälpa till men uppgifterna. Vi vann dessutom CD skivor för besväret.


 



På vägen hem stannade vi på Mossby kaffestuga för lite mellis och fika. De har en kak-buffé, men denna dag var det bara torra och få sorter så det gick vara till en annan gång. Men en liten kaka blev det iallafall ...


... samt ganska mycket lek för barnen på lekplatsen!


"Tjohoooo!"




You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.