En dag hemma

/
0 Comments
Att vara föräldraledig är roligt (många skratt), jobbigt (ingen egentid, alltid mycket att göra), mysigt (massa kel och kramar) och frustrerande (en trotsig 2,5 åring).
Det som följer är ungefär vad vi gör om dagarna:
Morfar tittar förbi några gånger i veckan och umgås och äter mellis, alltid trevligt med spontanbesök.
Vi har i veckan börjat plocka hösthallon i trädgården, mmmmm jättegott och helt utan mask.

Lekplatsen går vi till nästan varje dag. Vi gungar, åker kasebana, gräver i sanden, ammar och äter mellis. Josefine blir alltid glad när jag plockar fram mellisväskan ( läs: kylväskan).

Madeleine fick prova på barnstolen i veckan, hon var rätt så stadig men fick så klart slagsida efter en liten stund så då fick jag stötta upp med ytterligare en kudde bakom ryggen.

Josefine gillar babygymmet. Hon bygger kojor under filtar och leker med sina djur. Här har hon använt dynorna till pallarna i uterummet och gjort "staket" av.

Oftast är det jag (Therese) som lagar middag på kvällen då Mårten sällan är hemma före 17:45. Jag har oftast hjälp i köket av Josefine. Hon är duktig på att pensla smör, knäcka ägg, hälla i ingredienser, röra runt, panera fisk, diska mm. Denna dagen kom Mårten hem tidigt och hjälpte till med middagen.

På helgen blir det oftast lite trädgårdsarbete. Josefine gillar sina hörselkåpor även när Mårten inte har någon högljudd maskin igång. Sandlådan är rolig och ännu roligare blir det när...

man får ha vatten också.

Josefine är världens finaste storasyster. Hon gillar verkligen Madeleine och vill ofta krama och pussa henne. Här är två systrar i soffan.



You may also like

Inga kommentarer:

Använder Blogger.